Gündüz Kuşağı Tarifleri

Maya Maskesi

1

Gerekenler:
3-4 damla limon suyu
1 paket yaş maya
2-3 tatlı kaşığı su
Tülbent veya gazlı bez
Havlu
Sıcak su
Buz
Masaj için susam veya zeytin yağı

Detaylı tarif (özet en altta):

Aslında birçok farklı maya maskesi tarifi var. Kuru ya da yaş maya kullanarak, su, soda veya süt ile karıştırarak farklı versiyonlar uygulamak mümkün. Farklı tarifleri de deneyip paylaşacağım, şimdilik bu yazıda Şems Arslan’ın tarifini bulabilirsiniz.

Beş ayda üç kez uyguladım bu maskeyi. Her ay uygulanabilir ama ben gerçekten artık yapmam gerektiğini hissettiğim zaman uyguluyorum, bir kere yaptıktan sonra inanın ne demek istediğimi anlayacaksınız :). Gerçekten çok etkili. Uyguladığınız anda bile farkı hissediyorsunuz. Cilde gerginlik, parlaklık ve canlılık veriyor. Zaten ana mantık mayayı oluşturan bakterilerin cildimize de iyi gelmesi. Uzun vadeli etkileri konusunda ise çok bir şey söyleyemeyeceğim, cildimin canlandığı yüzüme renk geldiği kesin ancak bunu sadece maya maskesine de bağlayamam tabi ki :).

Uygulama sadece yüzünüze maskeyi sürüp yıkamayı içermiyor, biraz uzun bir ritüeli var. Şems Arslan’ın Doktorum programında detaylı olarak anlattığı videoyu buradan izleyebilirsiniz. Eğer bu kadar vaktiniz yoksa sadece maskeyi uygulayıp 20 dakika - yarım saat kadar bekleyip yıkayabilirsiniz de, o zaman da farkı hissedeceğiniz bir sonuç alacaksınız.

Gelelim tarife. Öncelikle peeling yapmanız iyi olacaktır. Linkteki tarifle türk kahvesi ile peeling yapabilirsiniz. Kahveyi yıkadıktan sonra cildi tamamen arındırmak için 3 kaşık kadar suya 3-4 damla limon sıkacağız. Bunu pamuğa dökerek yüzünüzü güzelce silin. Maskenin etkili olması ve cilde iyice nüfuz etmesi için yüzümüzün kirden arınmış, gözeneklerin ise açılmış olması önemli.



Cildi hazırladıktan sonra artık maskeyi hazırlayıp uygulayabiliriz. Programda Şems Arslan yarım çay bardağı su ile hazırlıyor ancak ben böyle yaptığımda çok sulu oldu ve süremedim, yüzümden aktı gitti. Bu nedenle suyu yavaş yavaş ekliyorum ve toplamda yaklaşık 2 tatlı kaşığı kullanıyorum. Bir paket mayayı ufak bir kaseye alın, üzerine 1 tatlı kaşığı su ekleyip karıştırın sonra bir tatlı kaşığı su daha ekleyin ve iyice karıştırın. Rahat uygulamanız için cıvık bir macun kıvamında olması yeterli, bu kıvamı elde edene kadar biraz daha su ekleyebilirsiniz.




Sonra yüzünüze sürün, ben dondurma çubuğu ile sürüyorum çokrahat oluyor :). Göz altına, göz kapaklarına sürmenizde sakınca yok, boynunuzu ve dekolte bölgesini de unutmayın, sıkılaşmaya en çok ihtiyacı olan bölgelerden sonuçta :).


Sürdükten sonra yüzünüze bir tülbent ya da gazlı bez örtün. Ben tülbente gözler ve burun için birer delik açtım, bunu kullanıyorum. Burun kısmını tamamen kesmeyin, burnunuzu örtsün, sadece rahat nefes almak için bir delik yeterli. Gazlı bezlerle alnınızı, burun, yanaklar ve dekolteyi de kaplayabilirsiniz, böylece hiçbir yere delik açmanıza gerek kalmaz.

Yanınıza sıcak su koyduğunuz bir tas ve bir havlu alın, uzanın ve sıcak su ile ıslattığınız havluyu yüzünüze kapatın. 7-8 kere burundan nefes alıp ağızdan verin ve havluyu bir daha ıslatarak sıcaklığı tazeleyin. Toplam 20 dakika kadar sürecek, 5 kez havluyu ıslatıp yüzünüze koyun. İki kişi birlikte de yapabilirsiniz, biz annemle beraber yapıyoruz o bana havlu koyuyor ben ona :). Bakım gününü arkadaşlarınızla, anneniz/kızınız ya da kuzenlerle eğlenceli bir aktiviteye de dönüştürebilirsiniz.

Havlu seansı bittikten sonra yüzünüzdeki her şeyi (havlu, tülbent vs) çıkarıp atın ve yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Bir parça buz alıp dairesel hareketlerle cildinize masaj yapın. Yüzünüz iyice soğuduktan sonra ellerinizi ısıtın ve susam yağı veya zeytin yağı sürerek bu sefer ellerinizle masaj yapın. Bu masajı kendi kendine yapmak çok ergonomik değil, bu yüzden iki kişi olursanız daha iyi oluyor. Ellerinizi alından buruna doğru çekin, yumruk yapıp parmaklarınızı gezdirin. İkinci yol olarak da çene altından kulak arkasına doğru çekin. Bu masaj kan dolaşımınızı hızlandıracak, böylece hem maskenin daha etkili olmasını, hem de cildinizin daha gergin olmasını sağlayacak.

Masajdan sonra ise yapacağınız tek şey aynaya bakıp farkı hissetmek. Yalnız cildinizdeki değil hislerinizdeki farkı da hissedeceksiniz. Fazla para harcamadan evde kendinize etkili bir bakım uygulayabilmek, en önemlisi kendinize vakit ayırmak çok önemli ve çok çok değerli. Hele bir de yanınızda biri daha varsa birlikte uygularken kıkırdamalar ve gülüşmelerin eksik olmayacağı bu tarif gününüzü renklendirecek. Kendinizi sevin, kendinize vakit ayırın.

 Mutlu Günler!


Özet Tarif:
1)    Peeling yaparak cildinizi arındırın.
2)    3 tatlı kaşığı suya 3-4 damla limon sıkarak pamuk yardımı ile yüzünüzü silin.
3)    1 paket mayayı karıştırarak yavaş yavaş  2-3 tatlı kaşığı su ekleyin. Cıvık bir macun kıvamındayken tüm yüzünüze, boyun ve dekolte bölgenize sürün.
4)    Yüzünüzü tülbent ya da gazlı bez ile kapatıp, üzerine sıcak su ile ıslattığını havluyu örtün. 7-8 kere burundan nefes alıp ağızdan verin ve havluyu tekrar ıslatın. Bu şekilde toplamda 5 kez havluyu tekrar ıslatıp yüzünüze koyun.
5)    Yüzünüzü yıkayın.
6)    Buz ile dairesel hareketlerle masaj yapın.
7)    Ellerinizi ısıtıp çok az susam veya zeytin yağı sürerek yüzünüze masaj yapın.

1 yorum : Leave Your Comments