Gündüz Kuşağı Tarifleri

Dudak Dolgunlaştırıcı Jel - Pervin Bulgak

0




1 yemek kaşığı gliserin
1 çay kaşığı papatya yağı
1 çay kaşığı aloe vera yağı
1 çay kaşığı (biraz daha az da olabilir) karabiber yağı

Bu karışım için gliserin bazımız olacak, önce gliserini ufak bir kaba koyuyoruz. Üzerine aloe vera, papatya ve karabiber yağını ekliyoruz. Karışım biraz fazla oluyor yani birkaç kere kullanınca bitecek miktarda değil. Ben Gratis'ten bu minik kaplardan aldım, onların içine koydum, bir tanesi tam doluyor biri de yarım. Ama çantanızda taşıyacaksınız streç film ile sarmakta fayda var, çünkü ne kadar sıkı da kapatsanız etrafında yağlı bir katman oluyor.

  
Karabiber yağını bir çay kaşığı olarak eklediğimde dudaklarımı çok yaktı ve canımı acıttı. Bu yüzden 3/4 çay kaşığı kadar ekliyorum, siz de önce yarım çay kaşığı ekleyip etkisine göre bir kaç damla daha ekleyebilirsiniz. Miktarı cildinizin hassaslığına göre ayarlamanızda fayda var. Karabiber yağını fazla kaçırırsanız ve canınız yanarsa elinizdeki karışımı hemen atmayın, bir iki gün bekledikten sonra tekrar deneyin. Çünkü karabiber yağı uçuyor, bu nedenle zaten kullandıkça sakladığınız karışıma yine eklemeniz gerekecek.

Bu tarif uzun süreli bir etki yaratmıyor, yani öyle dolgu yaptırmışsınız gibi bir etki beklemeyin. Karabiber yağının kan dolaşımını hızlandırıcı etkisiyle anlık bir şişkinlik sağlıyor, gliserin sayesinde de dudakların üzerinde bir tabaka kaplanmış gibi oluyor ve böylece daha dolgun görünüyor. Birkaç farklı markanın dudak dolgunlaştıran parlatıcılarından kullanmıştım, onlar kadar etkili. Aloe vera ve papatya yağını da çatlak dudakları pürüzsüzleştirmesi ve parlaklık vermesi için ekliyoruz, böylece dolgunlaştırmanın yanı sıra iyileştirici etki de sağlamış oluyor.

Bu karışımı sürdükten sonra üzerine ruj ya da dudak parlatıcısı kullanmadım hiç. Ruju bozar mı ya da parlatıcı ile karışınca alerji yapar mı emin değilim. Üzerine birşey süreceksiniz de önce dudak kenarında denemekte fayda var.

0 yorum :

Yorum Gönder