Gündüz Kuşağı Tarifleri

Ebruli Pilates

0

Birçok pilates DVDsi denedim ama favorim Ebru Şallı'nın egzersizleri. Eğer bu güne kadar denemediyseniz önyargılarınızı bir kenara bırakın ve lastiğinizi alıp başlayın.

Ebru Şallı bu sezon televizyon programı yapmasa da eski pilates videoları internette mevcut. Ben tüm videoları üç grup olarak sınıflandırıyorum. İlk grup TV8'deki ilk 179 bölüm. Eğer daha önce hiç pilates yapmadıysanız ve egzersiz yapmaya alışık değilseniz bu programlar ile başlayabilirsiniz. İlk 179 bölüm oldukça yavaş. Mat egzersizleri yaparak sadece pilates lastiği kullanıyorsunuz, hatta ilk bölümlerde lastik de yok diye hatırlıyorum. 5 sene önce ilk başladığımda bu egzersizleri yapıyordum, şimdi baktığımda çok yavaş ve sıkıcı geliyor, hiç egzersiz yapmamak gibi birşeymiş :). Ama özellikle spora yeni başlıyorsanız kendinizi zorlamanın bir alemi yok, bu videolar ile başlayın birkaç hafta sonra dayanıklılık kazanacak, esneyecek ve sonraki programlar için hazır olacaksınız.

TV8 179. bölüm

TV8 179 sonrası
İkinci grup ise TV8'deki 179'dan sonraki programlar. Tarih olarak 2010-2011 sezonuna geliyor. TV8'in internet sitesinde tüm videolar yakın zamana kadar vardı ancak artık kaldırılmış. Youtube'a ya da farklı internet sitelerine yüklenmiş olanları indirebilirsiniz. Bu bölümler daha seri ve daha eğlenceli. Pilates lastiği yanı sıra büyük top, küçük top ve çember de kullanıyoruz. Ben farklı aletleri kullanarak yapılan egzersizleri daha çok seviyorum, pilateste sadece mat egzersizleri çok sıkıcı oluyor. Büyük topu ilk başladığımda almıştım daha sonra küçük top ve çember aldım, internette çok pahalı değil, online olarak satın almanızı öneririm. Ebru Şallı'nın ürünlerini almak zorunda da değilsiniz, başka markalar da mevcut. Pilates aletlerinin yanı sıra farklı bölgeleri çalıştırmak da bu bölümler ile başlıyor. Tüm vücut, ya da sadece karın, sadece kalça, veya karın-kalça birarada, yalnız büyük top egzersizleri olan günler var. Bazı bölümler sırt-omurga günü olarak geçiyor ki bu da stretch ve uzama egzersizlerinden oluşuyor. Temmuz 2011'de sezon finali ile bitiyor programlar, özellikle bu son programlara yaklaşırken oldukça seri ve güzel bölümler var.

Son grup ise Beyaz TV bölümleri ki bunlarla birlikte çıldırmaya başlıyoruz :). Bu programlarda el ağırlıkları, bilek ağırlıkları, ve toning ballları da kullanmaya başlıyoruz. Lastik, büyük top, küçük top ve çember sıklıkla kullandığımız ve gerekli aletler. El ağırlıkları sadece kardio günlerinde kullanıldığı için dilerseniz almayabilirsiniz. Dolu su sişeleri ya da toning ball da el ağırlıkları yerine kullanabileceğiniz alternatifler. Ama toning ball da almasanız olur :), toning ball birkaç karın egzersizinde kullanılıyor ve bu egzersizler TV programlarında fazla yok. Yağ Yakıcı DVD'de üst üste kullanıyoruz, ben uzun bir süreden sonra satın almıştım. Bilek ağırlıkları için ise aynı şeyi söyleyemeyeceğim, çünkü egzersizler için çok gerekmese de bacakları ve kalçayı daha fazla çalıştırmak, daha çok kalori yakmak ve daya iyi sonuç almak için ağırlıklar çok etkili. TV8'deki son programlardaki gibi bu bölümlerde de aletler de çeşitleniyor, farklı bölge günleri de.
Mayıs 2013'te finale yaklaşırken genelde pazartesi tüm vücut, salı karın veya kalça, çarşamba stretch, perşembe ve cuma kardio olarak ilerliyor. Kardio günleri ayakta ağırlıklar ile koşma ile başlıyor, daha sonra yine ağırlık veya ağırlık kullanarak squat, lunge geliyor. Sonrasında ise mata dönüp pilates egzersizleri yapıyoruz.

Programlarda egzersizler yaklaşık 45 dakika sürüyor, her gün yapmak için çok uygun. Ancak bazı günlerde egzersizler arasındaki geçişler çok yavaş oluyor ya da programın büyük kısmı muhabbet ile geçiyor. Eren Hoca ile sohbet, Kaan Hoca'ya takılma, Bero-Pars derken 40 dakika bitmiş oluyor. Bazı günler de tam tersine oldukça seri ve çeşitli egzersizlerle dolu. Deneyerek beğendiğiniz programları yapmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca bazı bölümlerde Ebru Şallı'nın DVD'lerinde olmayan egzersizler de var. Her gün aynı DVD'yi yapmak hem insanı sıkmaya başlıyor hem de sürekli aynı hareketler ile aynı kasları çalıştırmak bir süre sonra alışkanlık yaratıyor, televizyon programları buna da çözüm oluyor. Uzun süre yapmadığınız farklı bir hareketi uygulayınca farkı hemen hissediyorsunuz zaten.

0 yorum :

Yorum Gönder