Gündüz Kuşağı Tarifleri

İncelten Selülite İyi Gelen Masaj Yağı

0

1 tatlı kaşığı susam yağı
8-9 damla kekik yağı
1 kahve kaşığı portakal yağı
1 kahve kaşığından daha az acı biber yağı
8-9 damla biberiye yağı

Diğer yağlar uçucu olduğu için susam yağı baz olacak, bu nedenle önce susam yağını ufak bir kaba ekliyoruz.
Üzerine 8-9 damla kekik yağı, 1 kahve kaşığı portakal yağı ekliyoruz. Portakal yağı selülitlere iyi geliyor, dilerseniz limon yağı da koyabilirsiniz. 8-9 damla biberiye yağı ekliyoruz, bu da dolaşımı hızlandırıyor.

Acı biber yağı o bölgenin ısınıp kızışmasını ve böylece hem bölgesel yağların daha kolay yakılmasını hem de selülitin çözülmesini sağlayacak. Yanma hissi oluşturacağı için ilk denemenizde 1 kahve kaşığından biraz daha az eklemeniz daha iyi olacaktır. Benim aktardan aldığım yağ yakmıyor, bu nedenle bir kahve kaşığı ekliyorum.

Karışımı hazırladıktan sonra bacak, kalça, karın ve kollarınıza hızlı hızlı masaj yaparak sürün. Dairesel hareketlerle masaj yapıp, minik minik çimdik atıp hafifçe derinizi tokatlayabilirsiniz. Amacımız bölgeyi kızıştırıp hızlandırmak, derinizin hafifçe kızarmasında sakınca yok ama çok da abartmayın tabi ki :)

Streç film ile sarıp 45dk kadar bekleyeceğiz. Bu sürede egzersiz yapmanız daha etkili olacaktır, önemli olan vücudun yağı emip terleyerek tekrar atması. Yürüyüş yapabilirsiniz, ben karın-kalça egzersizleri, pilates veya cardio yapıyorum. Spor yapmayacaksanız da bu karışımı uygulayabilrsiniz etkisini yine de hissedeceksiniz.

Streç filmi çıkarınca terlediğinizi göreceksiniz. Duşa girip kese yaparak, yine masajla direk bölgeye su tutarak yıkayın.

Ender Saraç'ın bu tarifi verdiği Doktorum programındaki bölümün videosunu buradan izleyebilirsiniz:
http://www.youtube.com/watch?v=1nEdfDqS0pk&feature=em-upload_owner

Ender Saraç biraz daha farklı bir tarifi selülit için kendi programında da anlattı. Miktarlar biraz farklı ve acı biber yağı yok bu sefer.
Bu videoya da aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=JaFz953AtcE

Ebru Şallı da sadece biberiye ve portakal yağı kullanarak karın yağlarını yakmaya yardımcı bir karışım tarifi vermişti. Dilerseniz daha basit olarak onu da uygulayabilirsiniz, blogumda o da var :)


0 yorum :

Yorum Gönder